Lina föreläser för Korea Startup Center

Under förra året startades initiativet Korea Startup Center av Korean Ministry of SMEs and Startups med Epicenter Stockholm som sin bas. Initiativet startades med syfte att hjälpa Koreanska scaleups att etablera sig internationellt, med Sverige som utgångspunkt. Korea Startup Center är ett tio veckor långt acceleratorprogram där tio utvalda scaleups får möjligheten att nätverka, lära sig om den svenska och europeiska arbetsmarknaden, bygga på sin kunskap inom företagande och strategi samt lära sig om svensk företagskultur, för att nämna några delar.

Som en del av detta program blev Lina från UrbanUrban inbjuden att prata om den svenska arbetsmarknaden, scaleupkultur, viktiga HR-frågor samt hur man ska tänka när man rekryterar och bygger en framgångsrik tillväxtresa och ett välmående företag med hjälp av rätt personer med rätt mindset.

En lärorik förmiddag med många insikter om arbetslivet i scaleups, både ur den svenska synpunkten men även hur det kan se ut internationellt och vad vi kan lära av varandra. Spännande diskussioner och frågeställningar kring hur man som arbetsgivare bör resonera och planera för en hållbar tillväxt där man skapar en win-win situation för företag och anställda.

Stort tack till Epicenter och Korea Startup Center för inbjudan och möjligheten att prata om det vi är allra mest passionerade över!

Frida Kask Rosén