Ida deltar i rekryteringspanel

YEoS panel 2021.JPG

YEoS Summit 2021.

I fredags deltog vår VD Ida Garamvölgyi i en panel under Young Entrepreneurs of Sweden (YEoS) Summit i Skövde, tillsammans med Erik Martinson, VD på Svea Solar och Fredrik Mellander, Head of Partnerships på Teamtailor. Temat var “hur man bygger en rekryteringsmaskin” och samtalet fokuserade framförallt på hur man skapar förutsättningar för att kunna axla tillväxt. 

Några nyckeldelar som togs upp under panelen: 

  • En rekryteringsmaskin kräver att man bygger upp ett “hjul” innehållande struktur och processer för att sedan automatiskt kunna snurra hjulet snabbt i tillväxt. 

  • En lyckad rekryteringsstruktur kräver digitalt stöd, i detta fall utgick man från Teamtailor som system. 

  • Rekrytering är en viktig del för tillväxt men onboarding blir minst lika viktigt för att ge medarbetare en bra och hållbar start. 

Teamtailor som jobbar med tusentals organisationer världen över har stöttat sina kunder under tillväxt med deras produkt som är ett rekryterings-/employer brandingsystem medan Svea Solar är ett av företagen som använder just Teamtailor som system för att sköta rekrytering. Svea Solar, utsett som DI Gasell 2019, har vuxit från att grundas i en lägenhet år 2014 till att idag vara över 400 anställda och vara verksamma på fem marknader i Europa. 

Vi på UrbanUrban som specialiserar oss på att arbeta med just företag i stark tillväxt har nöjet att både vara partner till Teamtailor sedan många år tillbaka samt stöttar Svea Solar i deras tillväxtresa genom rekrytering och HR-konsultering sedan drygt ett år tillbaka. Ett av våra projekt tillsammans med Svea Solar, utöver operativ rekrytering, var att samarbeta med de olika HR-avdelningarna för att ta fram en global rekryteringsprocess kopplat till onboarding.

Vi är otroligt glada och tacksamma att få dela med oss av våra insikter och tips till alla drivna entreprenörer i nätverket. Tack till Young Entrepreneurs of Sweden!

Frida Kask Rosén