Masterclass på Epicenter

2022-11-22 

Häromveckan höll Lina Dobrzynski (COO) och Ida Garamvölgyi (CEO) en masterclass med temat “People for Growth” på Epicenter. Föreläsningen fokuserade på att besvara hur man rekryterar rätt och vem som passar i ett scaleupföretag, både när det kommer till personliga egenskaper samt hur tungt arbetslivserfarenhet väger beroende på roll och situation. 

Med lång erfarenhet av att arbeta med växande företag vet vi på UrbanUrban vilka faktorer som är viktiga när det kommer till rekrytering. Att hitta rätt person är en viktig och ibland avgörande faktor för ett företags tillväxt. När man växer snabbt behöver man framförallt personer som tar stort ägarskap och som driver sin egen och på så sätt även företagets utveckling framåt. 

A smooth ride to growth 

Under masterclassen delade Lina och Ida bland annat med sig om hur vi på UrbanUrban bygger upp ett rekryteringshjul åt våra kunder. När man växer snabbt är det viktigt att sätta en bra struktur och grund för rekrytering. Med ett intakt rekryteringshjul skapar man goda förutsättningar för att axla den tillväxt man önskar, något vi kallar “a smooth ride to growth”. Självklart går det att rekrytera utan vissa eller samtliga delar på plats, men det resulterar ofta i att man måste uppfinna hjulet på nytt varje gång, vilket i sin tur bland annat resulterar i mer handpåläggning, utdragna processer och en oenhetlig upplevelse för kandidater. 

Vidare pratade Lina och Ida om vilka personliga egenskaper som har visat sig vara en bra matchning med scaleupmiljöer, hur man bedömer olika aspekter i olika steg genom en rekryteringsprocess och hur man avgör vad tidigare arbetserfarenhet har för relevans för en viss roll och situation. 

Roligt nog hade vi nöjet att se både nuvarande kunder, leverantörer och nya bekantskaper i publiken. Stort tack till alla er som kom och lyssnade samt till Epicenter Stockholm som hostade masterclassen.

Frida Kask Rosén