Inställning slår talang eller vad tycker du?

 
arr.png
 
 
 
bakgrund förstasida (och porträtt lina).jpg
 

 
Efter att ha arbetat med rekrytering i över ett decennium är vi överens om att rätt inställning, vilja och engagemang slår talang. Vi vet att personer med ihärdighet och uthållighet repeterar, söker kunskap och utvecklas i större utsträckning än talanger som tar framgång för givet och att träning ökar sannolikheten att lyckas i karriären. 

Här samlar UrbanUrban tips för dig som vill förbereda dig inför intervjutillfället hos din framtida arbetsgivare. 

 

 Ska du på intervju imorgon? 

Läs UrbanUrbans generella intervjutips:

Om tjänsten/företaget

  • Läs på om företaget och befintlig tjänstebeskrivning.

  • Förbered dig med relevanta frågor som du önskar få besvarade. Det påvisar att du är intresserad.

  • Tänk igenom varför just du skulle passa bra i rollen. Utgå från beskrivningen du fått och företagets hemsida; Vad kan du bidra med/tillföra?

  • Vilka förutsättningar ser du att du har för att lyckas i tjänsten?

  • Vad får man som arbetsgivare om man anställer just dig?

Tips! 

Viktigaste punkterna för en arbetsgivare avseende tidigare arbeten är: dina arbetsuppgifter, ansvarsområden och eventuella metoder och resultat.

Om du ombeds att berätta om dig själv, vad säger du då? 

  • Vilka personliga egenskaper och styrkor framhäver du när du berättar om dig själv? (Och vad är relevant att lyfta fram i relation till tjänsten)

  • Vad behöver du blir bättre på? Vilka är dina utvecklingsområden? (Både arbetsmässiga och personliga)

  • Vad motiverar dig att prestera i ditt arbete? Fundera över vilka drivkrafter du har och hur dessa drivkrafter påverkar dig i ditt arbete.

  • Vad är viktigt för dig hos en kommande arbetsgivare? (Gällande exempelvis utveckling, atmosfär, kollegor eller din framtida chef)

Tips! 

Ha inte bråttom med att prata om dina tidigare arbetslivserfarenheter när du ombeds att berätta om dig själv. Nämn inledningsvis var du bor, din bakgrund, kort om eventuell familj, hur din fritid ser ut, vad som engagerar dig och vad som är viktigt för dig. Detta brukar ge intervjun en mjukare karaktär och arbetsgivaren får möjlighet att börja lära känna dig istället för att lyssna på en genomgång av ditt CV som denne redan läst igenom. 

 

 Vill du ha fler intervjutips?

I dessa inlägg skriver vi om syftet med en intervju samt hur man besvarar vissa frågor och varför förberedelse är en viktig nyckel.

 
 

Har du inget CV? 

Ladda ner mallar för CV och personligt brev kostnadsfritt.